طراحی غرفه های نمایشگاهی و اصول و قوانین آن

طراحی غرفه های نمایشگاهی و اصول و قوانین آن

در طراحی غرفه های نمایشگاهی باید به اصول و تکنیک های خاصی توجه شود.

چرا که سهل انگاری در ساخت غرفه، موجب شکست در فروش محصولات می شود.

از جمله اصول طراحی غرفه های نمایشگاهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-   تناسب محصولات و غرفه

غرفه ای که طراحی می شود باید با محصولات آن از نظر شکل و رنگ تناسب داشته باشد.

برای مثال اگر غرفه نمایشگاهی برای فروش اسباب بازی و پوشاک کودکان ساخته می شود، رنگ های شاد و کودکانه (مثلا صورتی) در اولویت هستند.

همچنین ساختار و فرم غرفه هم باید با سلیقه کودکان مطابقت داشته باشد.

این در حالی است که در غرفه محصولات الکترونیکی رنگ های باوقار اهمیت بیشتری دارند.

۲-   نورپردازی در طراحی غرفه در طراحی غرفه باید به نور به عنوان یک عامل بسیار موثر و دعوت کننده توجه شود. غرفه هایی که با اصول نورپردازی طراحی شده اند، می توانند توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کنند. در عین حال اگر نور در داخل غرفه به خوبی تنظیم شده باشد، تمامی محصولات در معرض دید مشتریان قرار می گیرند و آنها را در انتخاب محصول کمک می کنند. ضمن این که مشتریان زمان کمی را برای پیدا کردن محصول مورد نظر خود صرف می کنند. بنابراین غرفه باید به گونه ای طراحی شود که هیچ محصولی در خفا و تاریکی نباشد.   ۳-   توجه به کفپوش غرفه

در زمان طراحی باید به کف غرفه هم توجه شود.

برخی به موکت علاقه بیشتری دارند و برخی از غرفه سازان از کفپوش های موقتی استفاده می کنند.

در هر صورت کفپوش باید از نظر رنگ با دیواره های ساز هماهنگ باشد. 

۴-  استحکام غرفه اگر چه غرفه های نمایشگاهی برای مدت زمان موقت هستند و گاهی عمر آنها به یک هفته می رسد، اما نباید از استحکام و مقاومت سازه غرفه در مقابل ضربات وارده غافل شد. بنابراین باید سازه هایی که برای ساخت غرفه استفاده می شوند، از مقاومت کافی برخوردار باشند. برای مثال استاندارد قطر دیواره های غرفه با استراکچر پروفیل آلومینیوم باید ۶ میلیمتر باشد.  ۵-   توجه به نظم

در نمایشگاه تعداد زیادی غرفه راه اندازی می شود که اگر همه غرفه ها به طور نامرتب و نامنظم طراحی شده باشند، بازدیدکنندگان را دچار سردرگمی می کنند.

اگر همه غرفه ها مرتب و منظم باشند و تنها یک غرفه نامنظم طراحی شده باشد، مطمئنا مشتریان کمتری به سمت این غرفه خواهند رفت.

ضمن اینکه فروشنده هم در غرفه نامنظم نمی تواند محصولات را چینش کند و زمان پیدا کردن آنها با مشکل مواجه می شود.

۶-  زیبایی غرفه

یکی از مهمترین المان های غرفه های نمایشگاهی، توجه به فاکتور زیبایی است.

دکوراسیون می تواند بازدیدکنندگان را برای خرید مجاب کند. بنابراین باید از سازه های مدرن با طرح های جدید استفاده شود.

دکوراسیون باید با محصولات متناسب باشد.

اگر محصولات کمتری در غرفه چیده شود و فضای داخلی بازتر باشد، تاثیر بیشتری در زیبایی غرفه دارد.

برای متمایز بودن، بهتر است رنگ چراغ ها با غرفه های مجاور متفاوت باشد.

۷-  استفاده از برندهای معروف تبلیغات یکی از مهمترین روش های جذب مشتری است که غرفه های نمایشگاهی هم از آن مستثنی نیستند. در زمان ساخت و طراحی می توان تبلیغات را هم در غرفه نمایشگاهی گنجاند. استفاده از برندهای معروف در دیواره های غرفه و یا استفاده از شعارهای متنی در تبلیغات نمایشگاهی تاثیر زیادی دارد.

قوانین

در این جا برخی قوانین غرفه ها آمده است که این قوانین در تمامی نمایشگاه ها به صورت مشترک باید رعایت شوند. ۱- در طراحی غرفه از ادوات برش و دستگاه های جوس بالاتر از ۵۰ آمپر نمی توانید استفاده کنید. این قانون به سمت و سویی پیش می رود که ساخت و ساز در نمایشگاه ها ممنوع گردند و سازه های آهنی پیچ و مهره ای باشند. ۲- طراح غرفه و غرفه سازان اجازه ورود اتومبیل به نمایشگاه را ندارند. این قانون شامل آژانس ها و تمامی خودروهایی که داخلشان وسایل سنگین است نیز می باشد. ۳- ضایعات حاصل از غرفه سازی و طراحی غرفه در هر مرحله از ساخت غرفه الزاما باید از محل خارج شوند. ۴- تخریب غرفه طی مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت پس از نمایشگاه باید انجام شود و تمامی تجهیزات باید از نمایشگاه خارج شوند. ۵-در طراحی غرفه باید غرفه ها را با بنر خام از هم جدا نمود .زیرا نباید قابل دیدن باشند. ۸-پول نقد و چک های تضمینی را برای صدور مجوز ساخت و ساز فراموش نکنید. لازم به ذکر است که در برخی موارد حتی برای تایید طرح شما ناچار به پرداخت مبالغی خواهید شد. ۹-هزینه برق مصرفی غرفه به عهده غرفه سازی و یا مشارکت کننده می باشد البته این دست از قوانین برای تمامی عزیزان طراح غرفه و غرفه سازی آشنا می باشد چراکه هر روز با آن سروکار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *