قرنیز دیوار به غیر از جلوهی بصری که به فضای ساختمان میدهد، یک عنصر محافظتی از خرابی نیز به شمار میرود. جلوگیری از آسیب به دیوار بر اثر ضربه و جلوگیری از نفوذ آب به دیوار از وظایف قرنیز است.
مهمترین کاربردهای آن عبارتند از: محافظت در برابر صدمات فیزیکی، عبور کابلها و سیمها، جلوگیری از انتقال رطوبت، پوشاندن لبههای ناصاف گوشه ی دیوار، جلوگیری از ورود گرد و خاک، مخفی کردن درز انبساط، تزئین دیوار و جلوه بخشیدن به فضای داخلی محیط است. حتی اگر یک دیوار ناصاف دارید با اجرای این عنصر قادر خواهید بود محیط خود را مرتب تر و دیوارها را صاف تر نشان دهید.
در ادامه به نحوه ی نصب، اجرا و مواد مورد نیاز برای آن خواهیم پرداخت.
از شما میخواهیم برای اجرای آن از متخصص در این زمینه کمک بگیرید. به طور حتم متخصص تمام مراحل زیر را اجرا خواهد کرد اما برای بالا رفتن معلومات خود بیاید تا نگاهی به ابزار های لازم و نحوه ی نصب آن بپردازیم.
روش های مختلف اجرا برای قرنیزهای مختلف
همانطور که می دانید قرنیز ها انواع مختلفی دارند. از انواع قرنیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سنگی
- پی وی سی
- چوبی
- سرامیکی
- MDF
- پلی استایرین
هر نوع قرنیز بنا به نوع خود و دیوار به یک روش به روی دیوار قرار می گیرد.
قرنیز ها بنا بر جنس خود به روش های مختلفی به روی دیوار اجرا می شوند. برخی از این قرنیز ها به وسیله میخ و منگنه ها مخصوص به روی دیوار قرار می گیرند. برخی دیگر به وسیله چسب هایی مانند چسب آکواریوم به روی دیوار می چسبند. قرنیز های سنگی به وسیله ی دوغاب به دیوار می چسبند.
باید بدانید که برای نصب قرنیزها به وسیله ی چسب ها باید از چسب مناسب استفاده کنید تا از دیوار جدا نشود. همچنین چسب، رنگ مناسب و مطابق با قرنیز داشته باشد تا بر نمای ظاهری شما آسیبی وارد نکند.
برای دیوارهای ضخیم که بتونی هستند پیشنهاد می شود تا از روش دوغاب برای قرنیز های سنگی و یا برای قرنیز های چوبی از روش نصب به وسیله ی چسب ها استفاده شود. در صورتی که دیوار مورد نظر شما گچی باشد می توانید از روش اول و نصب آن به وسیله میخ استفاده کنید.
ابزارهای لازم برای نصب قرنیز
- پیچ گوشتی برقی
- میخکوب
- اره گردبر
- تفنگ چسب آکواریوم
- وسایل اندازه گیری
مواد لازم برای نصب قرنیز
- میخ
- قرنیز
- چسب اکواریوم
- خمیر گچ
مراحل اجرا
نوع اجرا در انواع قرنیز ها متفاوت می باشد. مهم ترین اصلی که در تمام نوع اجرا یکسان است مرحله اندازگیری و دقیق بودن در حین نصب می باشد.
اندازگیری و علامت زدن
همانطور که عنوان شد اندازگیری صحیح یکی از مهم ترین مراحل در نصب می باشد چرا که قسمت های دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
طول دیوار را دقیق اندازگیری کنید. اندازه ی هر دیوار را به صورت مجزا یاداشت کنید. قرنیز را برش دهید. تخته هایی که در گوشه های خارجی در کنار هم قرار می گیرند باید چند اینچ از دیواره بلندتر باشند تا بتوانند به راحتی گردبری شوند.
برای اینکه از بروز اشتباه جلوگیری شود بعد از برش هر قرنیز برای دیوار، عددی را برای آن در نظر بگیرید و به روی آن و دیوار یاداشت کنید. تا از اشتباهات جابه جا شدن و تراز نبودن با دیوار جلوگیری شود.
چسباندن
پس از اندازگیری و علامت گذاری به روی دیوار و همچنین برش، قرنیز را به وسیله ی چسب به دیوار بچسبانید. سپس به وسیله ی میخکوب آن را به دیوار نصب کنید.
پس از چسباندن، آن را با استفاده از خط کش های الکترونیک چک کنید. مطمئن شوید قرنیز کاملا با دیوار تراز است. در صورت لزوم از تعداد بیشتری میخ استفاده کنید.
درزگیری
در مرحله بعدی شکاف هایی که وجود دارد را به وسیله تفنگ چسب آکواریوم پر کنید. توجه داشته باشید که چسب شما بی رنگ و یا قابل رنگ آمیزی باشد. بعد از چسباندن بلافاصله با یک پارچه مرطوب مقدار اضافی چسب را پاک کنید.
اگر رنگ چسب شما بی رنگ نیست در روز بعد برای مطابقت آن با قرنیز آن را رنگ آمیزی کنید. و یا به وسیله گچ های نیمه آماده که برای پر کردن جای میخ مورد استفاده قرار می گیرند جای خالی وشکاف ها را دوباره درزگیری کنید. از این خمیر بسیار کم برای روی قرنیز و در قسمت هایی که میخکوبی شده استفاده کنید تا جای آن مشخص نشود.